Jeugdpagina

Jeugdpagina

De jeugd

Op deze pagina vindt u, of vind jij, informatie over activiteiten voor en met onze jeugd in de gemeente: voor de jongsten onder ons de crèche, de Kompasclub als je naar de basisschool gaat en voor de jongeren jeugdverenigingen/geloofsonderwijs, de 16+ vereniging, de Soos, etc.

In de diensten is er regelmatig voor de kinderen een kindermoment.
Nu we elkaar door het covid-19 virus minder kunnen zien, willen we middels filmpjes de kindermomenten vormgeven. U vindt deze hier op deze pagina, leuk om eens te bekijken.

Crèche 0-3 jaar

De allerkleinsten zijn natuurlijk ook welkom in de kerk. Tijdens de ochtendkerkdienst In Maassluis is er voor de allerjongsten crèche met oppas. De kinderen kunnen lekker kleuren of samen spelen met duplo, auto’s en poppen.

Kompasclub, basisschool jeugd

Iedere zondag, tijdens een deel van de morgendienst, is er voor de basisschooljeugd de ‘Kompasclub’. Als de (jong)volwassenen gaan luisteren naar de preek, gaan de kinderen naar deze club en krijgen uitleg over een bijbelverhaal waaraan ook een leuke activiteit is gekoppeld. Na de preek vindt er een terugkoppeling plaats tijdens de dienst. Op die manier willen we graag vertellen wat er is gedaan en besproken tijdens de Kompasclub.

Geloofsonderwijs 12-15 jaar

Catechisatie zijn wij geloofsonderwijs gaan noemen. Theorie en praktijk horen bij elkaar: de methodes die we gebruiken kiezen we hiervoor uit.
Elke dinsdagavond komen twee groepen jongeren vanuit de CGK en de GKv bij elkaar in het Kompas, en krijgen geloofsonderwijs van ds. Bot (CGK) en ds. Messelink (GKv).

Jeugd in de kerk

Wat doen we en
waar streven we naar?

Gezelligheid
0%
Educatie
0%
Geloof
0%