Broers en zussen, zo af en toe zag u en jij misschien al een nieuw logo opduiken voor onze gemeente. Een kleurig symbool  dat het oude zwart-wit logo vervangt.

Het nieuwe logo was net op tijd doorgespeeld aan de organisatie van de Week van Gebed. Je hebt misschien gezien dat ze dat heel knap in het filmpje hadden gemonteerd van het lied ‘Het Woord van God’ dat wij hadden ingestuurd.

In elk geval: dit nieuwe logo is een onderdeel van een totaal vernieuwde website voor onze gemeente.

Al vrij lang waren de plannen daarvoor aanwezig en sinds mei vorig jaar is daar door Jacoba, Annelies, Rutger, Renate en Gerhard over nagedacht. Ferrie was toen nog betrokken bij het uitwerken van de AVG-regels: je bent tegenwoordig ook verplicht een privacyregeling op je site te hebben staan.

De hoofdpagina die voor iedereen toegankelijk is geeft info over de gemeente en de predikant, en vertoont de laatste blogs van Jacoba en Annelies, die zij schreven voor ‘uit de gemeente’.

Er is informatie over de kerkdiensten en andere activiteiten, over wat er voor jongeren en kinderen is georganiseerd. Er zijn links naar kerkdienstgemist en de YouTube-livestream, naar de Facebookpagina en de ANBI-verklaring.

Op de besloten pagina staan de gegevens uit de gemeentegids, een declaratieformulier en er kunnen daar foto’s gepost worden die we met elkaar willen delen.

‘Wat vind u waar’

Op de homepagina vind je de eerste info over onze gemeente. Daaronder de meest recente blogs van Jacoba en Annelies. De overdenkingen die ze schrijven voor kerknieuws zijn hier dus voor iedereen te volgen! Daarna de komende activiteiten onder het kopje agenda, en een contactformulier.

In de footer (de balk onderaan de pagina) staan naast contactgegevens een knop voor de ANBI-verklaring, de privacyverklaring, het privacybeleid en de foto’s zijn een link naar de Facebookpagina.

Helemaal bovenaan de pagina in de ‘header’ staan van links naar rechts ook knoppen die gaan naar Facebook, het YouTubekanaal, Kerkdienstgemist, en dan rechts een link naar alle online plaatsen van onze diensten.

Op de tweede pagina ‘Over ons’ uitgebreidere informatie over ons geloof en de gemeente. Onder “Nieuws’ de blogs van Annelies en Jacoba, recent en ouder, en verder nieuws. Onder ‘Activiteiten’ kerkdiensten etc..

Dan een pagina over hoe het jeugdwerk eruit ziet. En als laatste een contactpagina.

Het inlog-portaal brengt je met een wachtwoord bij de gegevens van de gemeenteleden. Daar kunnen ook foto’s gepost worden, en er staat een declaratieformulier. Het wachtwoord wordt verspreid via de kringapps en is opvraagbaar bij je wijkouderling.

Ik wil op deze plek iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt. Jan heeft de oude site jarenlang gemonitord, waarvoor dank! Wie nog via een link op die oude site terechtkomt, wordt doorgelinkt naar de nieuwe website.

De nieuwe site is tot stand gekomen i.s.m. een websitebedrijf waar Renate werk heeft gevonden. Renate en Anne Jan van Websitebezorgd hebben de site gebouwd. Bedankt voor alle werk dat jullie daar in hebben gestoken!

Zij heeft ook de hele styling gedaan voor de site en het prachtige logo ontworpen.

Renate geeft hier zelf een toelichting op het logo:

“Het logo moest natuurlijk de verbinding zijn tussen de Lier en Maassluis. In beide kleur en vormgeving. Waar de Lier zich bevindt tussen tuinders en groen, zit Maassluis aan de grens van het water, dit wilde ik symboliseren door een vorm neer te zetten waar beide boom en golf ‘samenzijn’. Vandaar de vorm in het beeldmerk: boven ziet u de bomen, en onder de golven. Hiernaast schept het een beeld van de bijbel (de drie-enige God), het geloof (Ichtus-visjes), en als laatste de verbondenheid van onze kerken. De kleuren laten ook het verschil zien tussen de Lier en Maassluis: groen voor de Lier, en oranje voor Maassluis.”

Onze verwachting is dat mensen die van buiten de gemeente de site bezoeken een betere indruk krijgen van wat er gaande is, hoe we gemeente zijn, wat er voor jongeren is. Steeds nieuwe blogs laten daar ook iets van zien!

En voor ons als gemeenteleden is er na een poos dan ook weer een frisse site waar alles werkt zoals het moet en waar je de nodige informatie kunt vinden.

Geniet ervan!