Engelen

Engelen

Datum

december 14, 2018

Auteur

Annelies ter Laare

“Met veel engelengeduld had ze haar groene rollade; een kerstboom in bedwang gehouden door een wit net, op haar fiets gesjord. Het was maar een klein stukje naar huis, even doorbijten. Overstekend bij het kruispunt om de hoek ging het bijna mis, de groene menhir belette haar het zicht en de auto mistte hen op een haar na. Pfft. Ze had een engeltje op haar schouder waarschijnlijk. Nu dat ding nog het krappe portiek opsjorren en optuigen met lichtjes, ballen en engelenhaar en dan gauw met de benen op de bank”.

Engelen…

In deze periode van het jaar maken we ons wel eens druk dat we de ‘wereld in huis halen’ en te veel meedoen met alle kersttoestanden. Dan zijn engelen best intrigerend, die gaan namelijk de omgekeerde route. Die zijn de kerk uit de kerstboom in gefloept. Met engelenhaar en al. Terwijl wij overblijven met alleen het engelenkoor op eerste kerstdag.

En verder? Buiten de kerstperiode roept half Nederland dat ze in het verkeer een beschermengeltje op de motorkap hadden zitten. Ik niet. U?

En moet dat? Want is het niet God die u of jou beschermd?

Weet u, zo naar het einde van het jaar toe levend, is het misschien helemaal niet zo gek om eens aan de engelen te denken. Ze zijn er namelijk wel. Ik merk er niks van, maar zo staat het in de bijbel, en daarbij is het ook wel logisch eigenlijk. De grote Heerser heeft natuurlijk een legermacht.

Maar dan; besef je het ook? Dat dat leger, die engelen, dus nu ook actief zijn.

Sterker nog, dat ze er zijn voor u en jou. Om je te helpen.

(Hebr. 1:14 “Zijn zij niet allen dienende geesten, uitgezonden om hen bij te staan die deel zullen krijgen aan de redding”.

Dat kan je misschien helpen als het moeilijk is, of als God voor jou maar ver weg lijkt. Hij heeft dienaars die jou komen ondersteunen als het nodig is, die met je mee gaan op je weg, of met je kinderen meegaan als jij los moet laten.

Heel dichtbij dus. Je kan er zomaar één gesproken, of zelfs over de vloer gehad hebben, zonder dat je het wist. Gek idee.

Engelen, misschien toch eens wat meer bewust van worden.

Een heel leger, strijdend, zolang het nodig is, zolang de wereld draait, nu weer richting een nieuw jaar. En leren ervaren dat God ook zo met u, en met jou mee gaat.

Meer
nieuws