Lijstjes

Lijstjes

Datum

januari 22, 2021

Auteur

Annelies


Nu alleen winkels voor de eerste levensbehoeften open zijn en we daar zo kort mogelijk moeten vertoeven is het raadzaam om met een boodschappenlijstje te werken. Lekker efficiënt door de buurtsuper en afstrepen maar. Ik krijg, naast mijn eigen lijstje, vaak ook de verlangens van mijn gezinsleden mee, soms netjes geordend op de looproute, dus een makkie zou je denken. Maar dat is dus niet zo! Niet bij mij in ieder geval. Ik vind mijzelf altijd weer kriskras manoeuvrerend door de supermarkt terug. Vergeet altijd net dàt product op mijn lijstje waar ik al lang aan voorbij gewandeld ben wanneer ik er achter kom. Echt, wanneer je met een rood draadje mijn route door de winkel zou volgen heb je een web waar een spin jaloers van wordt. Misschien bent u of jij er wel goed in, vliegt u vloeiend door uw lijstje heen, maar ik vind het knap ingewikkeld. Maar goed, u heeft dan ook maar één lijstje. Wat nou wanneer u met honderden of duizenden lijstjes op pad zou moeten? 

Waarom zeg ik dat? Nou, afgelopen zondag heb ik de gezamenlijke online dienst van de kerken (startdienst voor de week van het gebed) gevolgd in Maassluis. Ik weet niet of de dienst van De Lier het ook had, maar hier kon je in ieder geval gebedspunten online aanleveren (leve de techniek). Die werden tijdens het gebedsmoment gebeamerd. Allemaal korte gebeden die over het scherm schoven. De predikant probeerde er zo veel mogelijk van mee te nemen. Ik keek er naar en dacht: Dit is uit één stad, dit is één klein stukje scherm, dit zijn nog maar een kleine tiental gebeden, maar je raakt de draad al bijna kwijt. Ineens besefte ik hoeveel ‘lijstjes’ God dagelijks krijgt. Miljoenen! En Hij raakt de draad niét kwijt.

Laat dat eens op je inwerken. Degene die tegen u of jou zegt: “Kom tot mij, allen die vermoeid en belast zijn, ik zal rust geven”, heeft de oneindige grootheid en rust om naar u persoonlijk te luisteren. Tussen alle kakofonie aan smeekbedes hoort Hij jou. Meer nog, Hij geeft vervolgens wat nodig is. Heel persoonlijk, en tegelijk wereldwijd. Onvoorstelbaar.

Hoe het vandaag in uw of jouw leven ook gesteld is, vertrouw je hele hebben en houden maar aan deze God toe. Hij kent je, en hij kent je verlangens.

Meer
nieuws