Lockdown

Lockdown

Datum

november 19, 2021

Auteur

Annelies ter Laare

Het gaat niet goed. Ik las ergens dat we, toen de wintertijd inging, waarschijnlijk de klok per abuis een heel jaar in plaats van een uurtje hebben teruggezet. 

Daar gaan we weer met Corona. Je word er toch moedeloos van.

Maar wanneer je je oor eens te luisteren legt, de reacties op het nieuws of de persconferentie hoort dan is het woord moedeloosheid niet het eerste wat in mij opkomt. We zijn eerder in verschillende variaties boos. Boos om de maatregelen, op de regering, de tweedeling, kies maar. 

‘Rutte en de Jonge maken het land kapot’. ‘De Christenunie sluit een pact met Satan wanneer ze akkoord gaan met 2G’. 

Zomaar twee opmerkingen de afgelopen week. En die komen gewoon uit christelijke hoek. Want wij hebben ook een mening, of vertrouwen de boel ook niet. En dat laten we weten ook.

Herkent u zich helemaal niet in bovenstaande? God dank.

Maar wanneer je bij jezelf merkt dat je ook best een pittige mening hebt over het beleid, keuze vrijheid, de corona pas en alles er omheen wil ik voorstellen om samen met mij in een harde lockdown te gaan.

Onze handen gevouwen in een ‘lock’ en ‘down’ op onze knieën. Precies daar waar we wezen moeten wanneer het stormt in de wereld.

Het doet me denken aan dat schilderij: “Christus in de storm op het meer van Galilea”, geschilderd door Rembrandt. Zoek ‘m maar eens op op internet. Prachtig schilderij. 

Fascinerend ook wanneer je er goed naar kijkt. Het gedeelte van het schip waar de paniek heerst is vol in het licht. Maar rechts onderaan, in het donkere gedeelte zit Jezus, in alle rust, bijna onopvallend aanwezig. Je blik wordt naar die discipelen getrokken die aan het knokken zijn om het schip varende te houden. Maar om Jezus te zien, die de storm tot zwijgen bracht, moet je echt even goed kijken.

Daarom, staar je niet blind op hoe het er aan toe gaat in ons land, maar zoek Jezus. Vraag of Hij uitkomst wil geven. En bid dan ook gelijk maar voor Rutte, de Jonge, Seegers en iedereen die besluiten moet nemen. Ze hebben het hard nodig!

“Hoopt op de HEER, gij vromen. Is Israël in nood,

er zal verlossing komen, Gods goedheid is zeer groot.

Hij hoort naar uw gebeden, blijft Israël nabij.

Van ongerechtigheden maakt Hij zijn volk weer vrij”. (psalm 130 : 4)

Meer
nieuws