Pasen

Datum

juni 4, 2018

Auteur

Annelies ter Laare

Afgelopen zondag was het Pasen. Dat hebben we mogen vieren in de kerk;

Jezus is opgestaan!

Best ingewikkeld om de hele impact daarvan tot je door te laten dringen. Zeker wanneer je je straat uitloopt om naar de kerk te gaan…als enige. De allergrootste overwinning in de geschiedenis en nergens een vlag of een toeter, laat staan juichende mensen in je wijk. En met de prestaties van het oranje mannen voetbal heeft Nederland toch wel behoefte aan een overwinning zou je denken.

Maar nee, stilte all over the place. Hoogstens wat bibberende kinderen die in de achtertuin liefdevol verstopte paaseieren aan het zoeken zijn in nogal tegenvallend hollands weer. Echt feestelijk oogt het niet.

Zelf vind ik het soms ook lastig om Goede vrijdag en Pasen echt te beleven. Het voelt enigszins geforceerd; we leven, als het goed is, al alle dagen vanuit de overwinning over de dood die Jezus heeft volbracht. Sterker nog; Hij is opgevaren en de Heilige Geest is ook uitgestort, al zijn we kerkelijk met de feestdagen nog niet zover.

En toch is het goed om er de tijd voor te nemen. Vroeger in Israël waren er plaatsen met gedenkstenen; een stapel stenen met een geschiedenis welke je elkaar daar vertelde: “weet je, hier deed God dit voor ons…”, een plek om bij Gods trouw stil te staan.

Zo vertellen wij ieder jaar weer over Jezus’ grote overwinning. Staan we er extra bij stil, dringt het hopelijk weer even door hoe gelukkig wij zijn dat we hier onderdeel van uit mogen maken, hoe bijzonder is dat…

En wat die gedenkstenen betreft; best aardig om dat zelf ook te doen. Soms ervaren we voor ons gevoel weinig van God, maar we kennen allemaal momenten dat Hij er was, en u of jij het wist. Zoek eens wat stenen of steentjes en maak een stapel voor die momenten. Wie weet verrast het je hoeveel stenen je weet te stapelen.

En of je nu meer of minder verzameld hebt, het is een stapeltje stevige beloftes voor jou, een visueel teken van Zijn trouw en liefde!

Vertel dat jezelf maar als het weer eens mistig wordt in je geloof.

En voor alle dagen: vier het, door Jezus duur bevochten, leven!

Meer
nieuws