Woningnood

Woningnood

Datum

oktober 22, 2021

Auteur

Annelies ter Laare

“Een eigen huis, een plek onder de zon…” Kent u dat liedje nog? Dat ging over iemand die alles best aardig voor elkaar had: een goed leven, geen honger, een eigen huis. Maar toch, hij wou wel wat vaker simpelweg gelukkig zijn. 

Ik ben best benieuwd hoe er nu op dat liedje gereageerd zou worden…

“Een eigen huis…je hebt een eigen huis en bent nog niet gelukkig!? Weet je wel hoe bevoorrecht je bent met een eigen huis! Bijna geen huis te krijgen tegenwoordig. Ga dankbaar zitten wezen zeg!”

Stel je eens voor, je bent jong, hebt braaf je best gedaan, geploeterd op je opleiding, hard gewerkt, gespaard wellicht en je bent ook nog eens iemand die al blij wordt van een klein leuk flatje ergens, en dan blijken die ineens net zo veel te kosten als een eengezinswoning tien jaar terug!

Hoe ga jij een plek krijgen, je leven beginnen? En een oplossing? Geen idee.

Weet je, heel lang geleden was er ook ineens woningnood. Geen plek meer wegens een uitzetting. De eerste twee mensen op de wereld werden hun woning, het paradijs, uitgezet wegens wangedrag. Daar stonden ze dan.

Met dit verschil dat er toen al een oplossing in de maak was. Gods eigen Zoon ging voor hen een plaats bereiden, zorgen dat ze weer terug Thuis konden zijn.

En het bijzondere is dat Hij dat niet alleen voor hen deed, maar voor iedereen die een thuis zoekt. Voor u en voor jou heeft Hij een woning, een Thuis klaargemaakt. Daar heeft Hij met Zijn bloed, zweet en tranen voor gewerkt, daar heeft Hij voor aan het kruis geleden zelfs. Door Hem is er bij God ruimte genoeg, bij Hem is het veilig wonen. Pak dié woning dus met beide handen aan.

En ook al lost dat natuurlijk de problemen hier en nu niet op, de wetenschap dat je altijd een plekje bij Hem hebt mag wat waard zijn.

“Welkom thuis, hier mag je zijn

  de Vader viert een feest

  Welkom thuis..”

  -Sela-

Meer
nieuws