Liefde als redding in coronatijd

Liefde als redding in coronatijd

Datum

augustus 27, 2020

Auteur

Jacoba Vreugdenhil

Wat kon ik als moeder intens genieten van twee plakkerige handjes die om je nek geslagen werden en de woordjes: ‘pa boe’ in de betekenis van: ‘Love you’.  Je hart smolt toch als een onschuldig gezichtje je zo een knuffel gaf, terwijl je soms ook op je vingers na kon tellen waarom net op dat moment die knuffel gegeven werd. We knepen dan al snel een oogje dicht.

Bij het opgroeien van de kinderen merk je dat ze die liefde en steun nodig blijven hebben. Onvoorwaardelijk liefhebben in de keuzes die ze maken.

De bijbel spreekt veel over de liefde, de liefde is de hoofdtoon van geloven in God. God is de bron van liefde, God is liefde. Geniet dus van de liefde.

God omarmt ons met Zijn liefde, Hij is erbij als u het moeilijk heeft. ‘Zo liefdevol als een vader is voor zijn kinderen, zo liefdevol is de Heer voor wie hem vrezen’. Zijn vaderlijke liefde is onvoorwaardelijk, hij vergeeft ons keer op keer onze zonden als wij hem zoeken. God laat u bij zich wonen, wij mogen bij hem schuilen. Gods liefde reikt tot aan de wolken, hemelhoog is Zijn liefde voor u.

Al ga ik 100x keer de fout in, keer ik God de rug toe, voel ik me moedeloos en terneergeslagen. Is mijn vertrouwen wel heel erg klein, twijfel ik waar God is als ik Hem zo hard nodig heb. Gods liefde is mij nabij. Hij troost me in moeilijke tijden, Hij omringt me als ik me verdrietig voel. Ik roep God aan en Hij komt mij te hulp.

Leven in coronatijd vraagt veel van ons, we moeten veel voor elkaar over hebben om ons aan de regels te houden. Voor kwetsbare ouderen, risicogroepen, om de zorg enigszins te ontlasten; daar doen we het voor. Dit doen wij uit liefde voor de medemens. Als ik de liefde niet had…wij hebben God die onze liefde is. Hij zal ons ook hier weer uit bevrijden. Eindeloos goed is Zijn trouw aan ons.

Het verdriet en de eenzaamheid neem ik hiermee niet weg, de angst en de onzekerheid blijven. Maar laten wij ons vasthouden aan Gods belofte. Bid om Gods nabijheid, om de Heilige geest die uw hart mag verwarmen en uw onrustige ziel rust gaat brengen. De liefde is geduldig.

Ontferm u Heer!

Meer
nieuws